28 Ekim 2012 Pazar

Sakallar Houston'a Gitti


NBA'de normal sezonun başlamasına artık çok az bir süre kala çok önemli bir takas gerçekleşti. Thunder yıldız oyuncusu James Harden'la birlikte Cole Aldrich,Lazar Hayward ve Deaquen Cook'u Rockets'a yollarken karşılığında Kevin Martin,Jeremy Lamb ve draft haklarını aldı.

James Harden kontratının son senesinde. Dün Thunder'ın 4 yıl 52 milyon dolarlık teklifini reddetmişti. Tüm NBA çevrelerinde Harden'ın maksimum kontrat istediğini biliniyordu. Thunder yönetimi masaya bir kez daha oturmadı ve başka bir yola yönelip Harden'ı takas etti. Sezon içerisinde bu kontrat olaylarının Thunder'ın canını sıkacağını düşünüyordum. Durant-Ibaka-Westbrook-Harden dörtlüsünü tutmaları imkansıza yakındı ve vazgeçtikleri isim Harden oldu. Son yıllarda oyunu düşüş gösterse de Martin saf bir şutör ve sayı bulma konusunda Harden kadar olmasa da etkili olacaktır ancak Thunder'ın yüksek tempo oyununa nasıl ayak uyduracak orası muamma. Ek olarak da peşini kurtaramadığı sakatlık sorunları var. Harden gibi benchten bir enerji getireceğini de sanmıyorum. Şu an kağıt üstünde en büyük rakipleri olarak gözüken Lakers'a karşı sahip oldukları en büyük avantaj olan atletik yetenekleri de nispeten azaldı.

Harden'la gelen Lamb ise bu takasın sürpriz ismi olabilir. Thunder benchi iyiden iyiye daraldı. Bence bu yaz döneminde de gerekli eklemeleri yapamadılar. Thunder'ın genç kadrosu içerisinde onun katkı verebileceğini düşünüyorum. Thunder'a gelen draft hakları ise Dallas ve Raptors'un 1.tur,Bobcats'in ise 2.tur draft hakları. Burada da Raptors'ın 1.tur draft hakkı önemli bir sıraya dönüşebilir. Draft konusunda Thunder'ın ne kadar iyi işler çıkardığını da biliyoruz.Yollanan isimler -Harden hariç- rotasyonun parçası değillerdi. Ancak Thunder'ın kadro derinliği iyice azaldı ve olası sakatlıklarda nasıl bir yol izleyecekler merak ediyorum.

                        

Takasın diğer tarafı Rockets'a dönecek olursak onların bu kadroya en az 2 süper yıldız eklemek istediklerini biliyorduk. Büyük ihtimal Harden'a istediği maksimum kontratı vereceklerdir. Peki Harden o oyuncu mu? Bence değil. Çok iyi bir şutör ayrıca iyi seviyede bir atlet diyebiliriz. Ancak nedense o süper yıldız olacak mantaliteye sahip olduğunu sanmıyorum. Yine de Houston çok genç ve heyecan verici bir takım oluşturdu bu eklemeyle. Lin-Harden-Ömer üçlüsüyle çok dikkat çekecekleri kesin.Martin'i zaten yollamak istiyorlardı ve ilk fırsatı bulduklarında güzel bir takasla yolladılar. Şimdi ellerinde güzel bir çekirdek ayrıca 1 süper yıldız daha ekleyebilecek salary'leri var. Houston'ın doğru hamlelerle ileride mutlaka daha da çok adını duyacağız.

Harden istediği şansı rahatça bulabileceği bir takımda. Houston'ın 1 numaralı skor opsiyonu olacaktır bu sene. Yanında Durant ve Westbrook gibi 2 çok önemli sayı tehtidi varken daha rahat şutlar buluyordu. Şimdi kendi şutunu kendi yaratması gerekecek üstelik üzerindeki savunma baskısı da daha fazla olacaktır. Muhtemelen Rockets yönetiminin kendisiyle resmi olarak görüşmelere başlayabileceği çarşamba gününden sonra maksimum kontratı da alacaktır. Diğer gelen isimlerdense pek bir katkı geleceğini sanmıyorum.Takasın etrafını doldurmak için gelmiş isimler diyebiliriz.

Sonuç olarak bana göre bu takastan Houston daha karlı çıktı. Her ne kadar Harden'ın muhtemelen yakın zamanda alacağı maksimum kontratı hak ettiğini düşünmesem de genç ve heyecan verici bir kadro kurdular. Thunder içinse beklenen ayrılık gerçekleşti diyebiliriz. Martin'den ziyade draft hakları daha çok işlerine yarayacaktır.




Hiç yorum yok: