24 Ekim 2012 Çarşamba

NBA Gündemi


NBA sezonunun başlamasına artık çok kısa bir süre kaldı. Biz de Gencolar olarak sezon içerisinde bolca yer vereceğiz NBA'e ve bunun gibi haftalık değerlendirme yazılarıyla karşınızda olacağız. Lafı fazla uzatmadan kısaca NBA'de son haftaların önemli olaylarına değinmeye başlıyorum.

Minnesota'nın All-Star oyuncusu Kevin Love geçtiğimiz hafta sezon öncesi hazırlıklarında şınav çekerken elini kırdı. Love'ın 6-8 hafta arası parkelerden uzak kalacağı açıklandı. Şanssız bir başlangıç Minnesota adına.  T-Wolves bu sezon için iddialı bir kadro kurmuştu ve tabii ki Love bu kadronun en önemli oyuncusu. Kuşkusuz onun olmayışı olumsuz etkileyecektir. Love'ın yerine ilk beş başlaması beklenen Derrick Williams da önemli bir sınav verecek bu süre zarfında. Love ve hatta Rubio dönünce Minnesota çok dikkat çekici bir takım olacaktır.

Geçtiğimiz hafta Dallas'ın süperyıldızı Dirk Nowitzki'nin de dizindeki sakatlıktan dolayı ameliyat olacağı ve 2 ay kaçıracağı açıklandı. Hazırlık kampından önce de Nowitzki'nin dizinde sıkıntılar olduğu konuşuluyordu. Nitekim o da dizinde şişlikler ve ağrılar olduğunu kabul etti. Nowitzki, ameliyat olmaya pek sıcak bakmadığını ve alternatif tedavilere yöneldiğini söylemişti. Ancak Alman yıldız ağrılara daha fazla dayanamadı ve geçtiğimiz hafta ameliyat olmayı kabul etti. Dallas'ın uzun rotasyonunda sağlıklı kalma konusunda ciddi zaafları bulunan Kaman ve Brand'in de olduğunu düşünürsek sıkıntılı bir sezon başlangıcı olacağını söyleyebiliriz. Ameliyat sonrası Nowitzki'nin tamamen sağlığına kavuşması onlar için sezonun kaderini belirleyecektir.

                           

Geçtiğimiz hafta sakatlanan bir diğer All-Star forvet de Amar'e Stoudamire'dı. Çekilen MR'lar sonrasında Amar'e nin dizinde kist tespit edildi ve 2-3 hafta forma giyemeyeceği açıklandı. Stoudamire'ın olmadığı dönemde Carmelo Anthony'nin power forvet pozisyonunda oynayacağı söyleniyor. Rasheed'in sezon öncesi hazırlıklardaki halini düşünürsek en doğrusu da bu olacaktır zaten. Kısa dönemler için idare edebilirler bu şekilde ama yine de Amar'e Knicks için çok önemli bir oyuncu. Özellikle bu sene Kidd'in gelişiyle veriminin artacağını düşünüyorum. Ancak Amar'e'nin dizleri malum çok sabıkalı. Yine sorun yaşayabilir bu konuda.

Bu kadar sakatlık haberinden sonra biraz da olumlu haberlere geçelim. Warriors'ın genç yıldızları Curry ve Bogut'un durumlarının her geçen gün iyiye gittiğine dair haberler var. 2 oyuncu da henüz hiçbir hazırlık karşılamasında forma giymediler. Curry sorunlu bileğinden bir kez daha sakatlanmıştı sezon öncesinde. Ancak bu sakatlığın yeterince ciddi olmadığı açıklandı. Bogut'un da geçtiğimiz seneden kalma sakatlığı devam ediyor ancak iyiden iyiye hazır hale gelmeye başladığı söyleniyor. Bogut'un %100 hazır olmadan kesinlikle oynatılmayacağı açıklanmıştı daha önceden. Bogut da bu sefer erken dönüş yapıp tekrar sakatlanmak istemediğini belirtmişti. 2 oyuncunun da sağlıklarını kazanmaya yakın olduğu haberleri iyiden iyiye çıkmaya başladı fakat ne derece sağlıklı kalabilecekler orası muamma. Kağıt üzerinde oldukça heyecan verici bir kadrosu var Warriors'ın ancak ben özellikle Curry'nin sağlıklı kalabileceğini düşünmüyorum.

                          

Sixers'ın yeni transferi Andrew Bynum'ın da dönüş hazırlığında olduğu haberleri çıkmaya başladı iyice. Bynum pazartesi günü sıkıntılı dizine tedavisi nedeniyle bir enjeksiyon daha yaptırmıştı. Bynum'ın tedavi sürecinde son enjeksiyonun da All-Star arasında yapılmasına karar verildi. Yıldız pivotun yarından itibaren takımla çalışmalara başlayacağı ve sezon açılışında da takımının formasını giyeceği söyleniyor. Bynum geçtiğimiz sezon ciddi bir sakatlık geçirmedi dizlerinden. Ayrıca yazın da eski takım arkadaşı Kobe Bryant'a gayet iyi gelen Almanya'daki diz tedavisinden yaptırmıştı. Fakat ne kadar olumlu haber çıkarsa çıksın Bynum'ın dizlerinden yıllarca çekmiş bir taraftar olarak o her yere düştüğünde Sixers taraftarlarının yürekleri ağızlarına gelecek, şimdiden sabır diliyorum onlara. Onun sağlığının Sixers'ın sezon sonunda olacağı yere direkt etki yapacağını söylememe gerek yok sanırım.

Bir de transfer haberi verelim. Adı Lakers'la anılan Leandro Barbosa Lakers'ın ezeli rakibi Boston'a 1 yıllık imzayı attı. Bradley'in de sakatlığı sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalacağını düşünürsek bench için güzel bir takviye oldu. Şutu ve deliciliği olan bir kısa olarak Boston benchinin sayı bulmasını kolaylaştıracaktır. Boston geçtiğimiz seneye göre daha iyi bir bench oluşturdu, son ekleme olarak Barbosa da güzel hamle diyebiliriz. Bradley döndüğü zaman bu pozisyonda Lee-Terry-Bradley-Barbosa arasında ciddi bir forma rekabeti olacaktır.

                        

Son olarak da NBA'den genel bir haber verelim. NBA yönetimi All-Star oylamasının statüsünü değiştirilebileceğini açıkladı. Buna göre oylamadan pivot pozisyonu kaldırılacak. Pivot ve forvetler bir arada "Frontcourt" kategorisinde değerlendirilip oylanacak. NBA yönetiminin konuya gayet sıcak baktığı gelen haberler arasında. Stu Jackson  özellikle sakatlıklardan dolayı pivot pozisyonuna oyuncu bulmakta zorlanıldığını söyledi. Ayrıca yıl içerisinde başarılı performans sergileyen 2 pivotun da aynı anda ilk beş başlayabileceğini ekledi. Eğer uygulama gerçekleşirse oylamalar bayağı şenlikli olacaktır. Seçilenler seçilmeyenler derken çokça konuşulacak konu çıkacak.

Şimdilik NBA gündeminden haberler bunlar. Önemli olaylara kısaca değinmeye çalıştım. Sezon içerisinde yine bunun gibi değerlendirmeler yapacağız, bilginize...






Hiç yorum yok: