16 Ekim 2012 Salı

Lakers Gündemi


Malum Nba'de sezon öncesi hazırlıkları başladı. Gencolar olarak Lakers'a henüz değinmedik. Şimdilik sadece ben son haberlerden bahsedeceğim, ilerleyen günlerde daha detaylı projelerimiz var.

İlk olarak Dwight Howard konusundan bahsedelim. Howard'ın geçtiğimiz seneden kalma bir bel sakatlığı vardı. Howard'ın sakatlığının sanılandan daha ciddi olduğu ve normal sezonun ilk maçlarını kaçıracağı söylenmişti ilk günlerde. Ancak özellikle son haftada Howard'ın hızlı bir iyileşme sürecinde olduğu söyleniyor. Howard hazırlık maçlarında oynamasa da antrenmanlardaki 5'e 5 mücadelelerde sahada yer alıyor. Son gelen haberler de Howard'ın sezonun açılış maçında sahada yer alacağı yönünde. Yeni pivotumuzun antrenman videolarında da pek bir sıkıntısı yokmuş gibi duruyor. Son oynanan antrenman maçından sonra belinde ağrı olmadığını ve kendini gayet iyi hissettiğini söylemiş zaten.

Bir diğer sakatlık haberi de yedek pivotumuz Jordan Hill'den geldi. Hill geçtiğimiz hafta belinden sakatlandı ve hazırlık maçlarında yer almadı. İlk belirlemelerde Hill'in ameliyat olacağı ve sezonun ilk kısmını kaçıracağı açıklandı ancak daha sonra yapılan kontrollerde durumun o kadar da ciddi olmadığı söylendi. Hill'in bir rehabilitasyon sürecine gireceği ve sezon başlangıcından önce sahada yerini alabilecek duruma geleceği açıklandı.

Son olarak da Howard takasında gelen Earl Clark'tan bir sakatlık haberi geldi Lakers'a. Takım sözcüsü John Black Clark'ın sol kasığından sakatlandığını ve ne kadar süre sahalardan uzak kalacağının bilinmediğini açıkladı. Clark'ın 12 kişilik rotasyona dahil olup olamayacağı belli değilken bu sakatlık haberi tabii ki kötü oldu onun açısından.

                          

Biraz da transfer dedikodusu verelim. "Vay arkadaş daha hala kimi alacaksınız?" diyenler için Lakers'ta transfer bitmez diyorum ve hemen dedikodulara geçiyorum. Lakers'ın kısa rotasyonuna bir takviye daha yapabileceği haberleri iyiden iyiye çıkmaya başladı. Adı geçen isimlerse Leandro Barbosa ve Lakers taraftarlarının unutamadığı(!) Derek Fisher. Barbosa yazın ilk kısımlarında da gündeme gelmişti ancak Lakers tercihini Jodie Meeks'ten yana kullanmıştı. Son günlerde Lakers'ın Duhon ve Blake'i takasla yollayıp Fisher veya Barbosa'dan birini veteran minimum kontratla kadroya katabileceği haberleri var.

Lakers kadrosunda zaten fazlasıyla oyuncu var şu anda ve mevcut maaş sınırının hayli üstünde. O yüzden şimdilik en azından 1-2 oyuncu yollanmadan bu oyuncuların katılabileceğini sanmıyorum takıma. Fisher'ın kadrodan ayrılabileceği belirtilen hiçbir oyuncudan daha fazla bir şey vereceğini de düşünmüyorum. Zaten geçtiğimiz senelerde artık iyiden iyiye emekli olmasının zamanının geldiğini gösterircesine oynuyordu. Üçgen hücumdan vazgeçilince ne hallere düştüğünü de gördük. O yüzden çok gereksiz olur Fisher hamlesi. Hele ki Nash'i normal sezonda fazla zorlamamak hedefi düşünüldüğünde.

Ancak Barbosa konusunda farklı düşünüyorum. Hem 1 hem 2 numara pozisyonunda oynayabiliyor Barbosa. Hazırlık maçlarında benchten yeterince katkı alamadı Lakers. Tabii ki henüz değerlendirme yapmak çok erken ancak Barbosa gibi bir delicinin benchten gelmesi hücumsal anlamda büyük zenginlik katacaktır takıma. Maaş durumu ve kadro şişkinliği göz önüne alındığında bu tip bir hamlenin geleceğini şimdilik sanmıyorum. Ancak Mitch varken ne olacağı belli olmaz daha önce de çok kez gördüğümüz gibi.

                       

Son haber de Staples Center'dan. Staples Center'ın ortasındaki Lakers logosunun etrafına yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi Lakers'ın 16 şampiyonluğunu simgeleyen 16 yıldız konuldu. Sezon sonunda 17. yıldızı yerleştirmek dileğiyle diyorum ve şimdilik yazıya son veriyorum.


Hiç yorum yok: