26 Ekim 2012 Cuma

0 mı 8?

Pre-season'u galibiyetsiz kapatan takım var mıdır? Araştırmadım ama vardır muhtemelen. Ha, peki sezona bu kadar büyük beklentiyle giren takımlar içinde var mıdır? O da vardır ulan, ne çok abarttınız pre-season'u... Lakers 8 hazırlık maçına çıktı bu sezon, galibiyetleri yok. Maç başına ortalama 15-16 sayı da fark yedik. Peki hazırlık dönemi normal sezonun habercisi midir?


Şüphesiz bu yazın en çok konuşulan takımı Lakers'dı. Önce çok sürpriz bir şekilde oyun kurma konusunda ligin en iyisi Nash'i kadrosuna kattı. Ardından skor - ribaund potansiyeli her zaman yüksek olan veteran forvet Jamison'u ekledi ama bunlar sadece Lakers'ı tekrar ligde iddialı bir duruma getirecek hamlelerdi. Lakers'ı ligin en büyük favorisi konumuna getiren olaysa Ağustos'un başında gerçekleşen Howard - Bynum merkezli takastı. Hücumdaki tıkanıklığı Nash - Jamison eklemeleriyle halletmişti, savunma işini de ligin en büyük bireysel savunma gücünü alarak bitirdi diyebiliriz.

Pre-season maçlarına gelecek olursak; ne yalan söyliyim 1 maç dışında canlı izlediğim olmadı, özetlerle falan idare ettim ama özetlerden bile bu 0-8'in nedeni rahatça anlaşılıyor. Howard bu 8 maçın yalnızca 2'sinde oynadı, Kobe 5 maça çıktı ama o da - sakatlıkları yüzünden - 25 dakika civarı süre alabildi. Nash'in de dakikaları o civarda. Gasol - MwP dışında sezonda alacağı süreye yakın oynayan oyuncu yoktu yani hazırlık döneminde. Dakikaları da bir kenara bırakırsak, kadrosu bu kadar tecrübeli oyunculardan oluşan ve sezondaki tek hedefi Haziran'ı görmek olan takımın hazırlık döneminde vidaları sıkmasını beklemek komik olurdu ki normal sezonun ilk 1-2 ayında sürpriz mağlubiyetler alması muhtemel Lakers'in bu sebepten.


Bu 8 maçta Lakers'ta ana rotasyon dışında dikkat çeken oyuncu olmadı diğer takımlara nazaran. Robert Sacre 1-2 maçta iyi istatistik yakaladı Howard'ın yokluğunda ama onun normal sezonda süre bulması imkansız gibi.

Normal sezon için endişe edilebilecek şeyler de yok değil tabiki. Nash'in yedekliğini yapacak 2 guard da güven vermiyor şu an. Özellikle Blake'in geçen yıl Sessions geldikten sonra mental olarak düşmesi devam edecek gibi. Bir başka sıkıntı yaratabilecek şey ise 3 numara pozisyonu. Artest ilk 5 içinde en sıradan oyuncu gibi duruyor ama bu kadar yıldızın olduğu bir kadroda pis işler dediğimiz şeyleri yapması gereken oyuncu. Metta kafada maça hazır olduktan sonra bunları yapabilecek en iyi oyunculardan biri kesinlikle ama işte o kafası... Sakatlık da belirleyici olacak yaşlı oyunculardan kurulu Lakers'ın bu sezonunda ama bu her takım için sıkıntı olduğundan biraz da şans sakatlık olayı.


Ayrı bir paragraf da koç Mike Brown'a açmak lazım. Brown'u pek sevmem ben, şu kadronun eğer işler ters giderse üstesinden gelebileceğini düşünmüyorum ama geçen sene kötülenen kadar kötü koç da değil. Geçtiğimiz yıl Lockout nedeniyle sıkıştırılmış sezonda yeni takımıyla hiç hazırlık dönemi geçiremeden başladı sezona  Brown. Yazın gerçekleşen Paul takasının Stern tarafından iptali sonrası Odom'un ayrılmak istemesi, Gasol'un mutsuzluğu, Metta'nın formsuzluğu... Birçok problemi vardı yani Lakers'ın. Mike Brown'u değerlendirmek için bu sezon çok daha uygun o yüzden.

Yenilenmiş kadrosuyla Lakers daha galibiyet alamadı, sezonun ilk döneminde de sıkıntı çekeceği çok maç olacak bu takımın ama şunu unutmamak gerek, Lakers için sezon Nisan'da başlıyor.

Hiç yorum yok: