22 Ocak 2013 Salı

Vintage #3


22 Ocak 2006, Lakers - Toronto / Kobe Bryant ve 81 Sayı.

Lakers'ın kara sezonlarının içerisinde bize unutulmayacak bir iz bırakan o gün. En hevesli olduğumuz ergenlik çağı bünyesindeki o yıllara rağmen hiçbirimiz maç izleme konusunda istikrarlı olamıyorduk. Kendi açımdan yine beş maçla kapattığım bir sezondu. Önem olarak da bir şey ifade etmeyen bu maça neden kalktığımı bilmiyorum ama canlı gözlerle izlememe vesile olan tüm sıkıntılı duygularıma şükranlarımı sunuyorum.

Maçın ortasında gelen ''Klasik bir Kobe gecesi olacak sanırım'' yorumunun buralara geleceğini kimse tahmin edemezdi. Önce ikili sıkıştırma geldi, sonra üçlü sıkıştırma bile denendi. Sürekli alınan molalar, bazı şut anlarında sekiz adete çıkan el sayısı derken televizyonun altında çıkan her yeni rekoru kendim kırmış gibi sevinmiştim. Yüksele yüksele ikinci sıraya kadar çıkabildik. Kobe o gece, lig tarihinde atılan en yüksek ikinci sayıya ulaştı.

Kafam çalıştıktan itibaren izlediğim en özel adamın bu performansı çıplak gözlerle izleyebileceğimiz en yüksek rakam olabilir. Ligin geldiği nokta, yıldızların yeni fiziki yapıları gibi etkenleri göz önüne alırsak daha fazlası da olmayacak gibi. O yüzden bu sahne hiç unutulmayacak.

5 yorum:

Ç.Ç. dedi ki...

kar tatiliydi o gün ondan kalkmıştık o maça

Eren dedi ki...

kar tatili olduğunu geç söylemişlerdi sanki?

Sheed dedi ki...

ben de kar tatilini sabahında öğrenmiştim..

erkek dedikodusunu özledik..

Ç.Ç. dedi ki...

yok panpa sömestırla kar tatilleri birleşmişti 1 ay tatil yapmıştık nerdeyse sen de sabah mesaj yollamıştın kobe 81 attı lan diye net hatırlıyorum

Eren dedi ki...

cem,

bir hafta sonra sakarya'ya geçiyorum. farük nazlanmazsa hemen yaparız.

çağrı,

mesaj unutulmaz. keşke saklasaydık.