22 Ocak 2013 Salı

Gencolar Sixtape #2

Sixtape serimizin 2.siyle karşınızdayız. Normalde Cumartesileri yayınlayacaktık ama diğer konulardaki açığı kapatmak için biraz sarktı. Zaten bizi az çok tanıyan herkes arada bu sarkmaların olacağını hesap etmiştir.

Bu hafta yazıyı hazırlamak geçen haftadan daha kolay oldu diyebilirim. Gencolar olarak olaya daha hakimdik. Herkes geçen haftaki gibi "Tamam da ne için ağğğbie?" gibi sorular sormadan şarkıları söyledi. Ege hariç tabi. O hala durumu anlama aşamasındaydı. İnşallah 3. yazıda o da direk söyleyecek, inanıyoruz buna...

Müzik güzel şey bunu artık söylememe gerek yok. Geçen yazıda Faruk biraderim zaten diyecekleri demiş. Bana da bu haftaki listeyi oluşturmak ve ufak yorumlar yapmak kaldı. Bu sixtape olayı biz Gencolar için de güzel oldu. Denk gelip de adını bulamadığım şarkıları öğrenmiş oldum.

Gelelim bu haftaki seçimlere. Ben Flört'ten "Yola Devam" ı seçtim. Güzel grup Flört. Şarkılar,sözler,müzikler vs gerçekten güzel ama benim dikkatimi çeken en önemli özelliklerinden birisi kayıtlarını canlı yapmaları. Yani kendileri çalıyorlar söylüyorlar akustikhanede ve kaydı yapıp çıkıyorlar. Diğerleri gibi saatlerce hatta günlerce stüdyoda kalmıyorlar. Son albümleri "Anadolu Beat" 'i 1 saate yakın bir sürede doldurmuşlar. Bol kıllı bu adamları dinlemenizi tavsiye ederim. Gencoların seçimleri de gayet güzel olmuş, keyif bir sixtape oluşturduk.

Gencolar Sixtape #2


İbrahim "Mor ve Ötesi - Yalnız Şarkı " 
Eren "Travis - Battleships"
          Faruk "Noel Gallagher's High Flying Birds - Aka What a Life "
Buğra "Flört - Yola Devam "
Doğuş "Radiohead - Karma Police "
Ege " Muse - Map of the Problematique" 


Hiç yorum yok: