28 Ocak 2013 Pazartesi

Uykusuz Her Gece #4

  • İlk olarak haftanın en kötü haberiyle başlamak gerek. Rondo büyük ihtimalle sezonu kapattı sakatlık nedeniyle. Geçen yıl Rose, Rubio'nun yaşadığı sakatlığın benzeri, hatta aynısı, o yüzden sezonun geri kalanını geçtim, gelecek sezon Kasım - Aralık gibi basketbol oynayabilecek. 
  • Dün Rondo'nun sezonu kapattığı haberi düştüğünde Boston evinde Miami ile oynuyordu. Doc Rivers ve seyircilerin haberi olmasına rağmen oyuncuların yoktu. Şu da maç sonu haberi öğrenen Pierce'ın tepkisi.
  • Geçen hafta açıklanan All-Star ilk 5'lerinden sonra yedek takımlar da belli oldu. Doğu'da ilk 5 çıkacak Rondo'nun dünkü sakatlığından sonra onun yerine NBA yönetimi bir kişiyi daha ekleyecek Doğu kadrosuna. Benim için Doğu'da ve Batı'da dışarıda kalan birer adam var hak etmesine rağmen. Josh Smith ve S. Curry. Özellikle Curry'nin seçilmemesi çok büyük haksızlık.
               Batı: Duncan, Lee, Aldridge, Westbrook, Harden, Randolph, Parker.
               Doğu: George, Holiday, Chandler, Noah, Deng, Bosh, Irving.
  • New Orleans Hornets gelecek sezon New Orleans Pelicans oluyor. Bu da logoları. Pelikan komik bir hayvan olduğu için hafif vahşi bir pelikan yapmışlar, iyi de yapmışlar.
  • Memphis - Cleveland arasında da ufak çaplı bir takas oldu. Memphis Ellington, Speights'in karşılığında Leuer'i aldı. Bu rotasyon, pozisyondan ziyade maddi açıdan önemli bir takastı Memphis için. NBA'in en küçük pazarlarından biri oldukları için şimdiden bütçeyi rahatlatmaya çalışıyorlar. Tabii Batı'da zirveye oynadıkları sezonda benchin önemli elemanlarından ikisini vermek zorunda kalmaları üzücü.
  • Bir de iyi haber verelim, Derrick Rose dönüyor. En geç All-Star arasından sonra, yani 2 haftaya kadar Rose'u yine izleyebileceğiz. 
İLK 5
         

Kyrie Irving... Cavs bu hafta 3 maça çıktı ve 3'ünü de kazandılar. Tabii 35 - 4 - 4 ortalamalarıyla oynayan Irving de başroldeydi. İnanılmaz bir yetenek, ligin elit guardları arasına girdi 1,5 yılda.


Kevin Durant... Haftayı 31 sayı 6 ribaund 6 asist ortalamalarıyla kapattı. Her maç 30 atmayı geçtiğimiz yıllarda da yapıyordu ama bu sene üstüne asisti de ekledi.


Carmelo Anthony... Haftayı şut yüzdesi düşük de olsa 31 sayı 6,5 ribaund ile kapattı. Daha dün gece 42 sayı attı.


Lebron James... 29 sayı 11 ribaund 8 asist. Lebron için küçük insanlık için büyük bir istatistik.


Ersan İlyasova... Sezon başından beri uyuyan Ersan kendine geldi. 25 sayı 11 ribaund'la oynadı bu hafta. Şut yüzdesi vs. her şeyi arttı. Aldığı sözleşmenin baskısından da kurtulmuş gözüküyor. Hiç bozmasın...

Çaylak


Damian Lillard... Her hafta olduğu gibi. Kısıtlı Portland kadrosunu playoff potasında tutmayı başardı şu ana kadar Batum ve Aldridge ile birlikte. Çaylak sezonunda bu sorumluluk, büyük iş.

Takım



Duncan - Popovic'siz oynadıkları bu haftayı da mağlup olmadan geçtiler. Ligle dalga geçiyor adamlar...

Hiç yorum yok: