16 Kasım 2012 Cuma

Vintage #2


15 Şubat 2009, 09' Nba All-Star. / Shaq - Kobe

2000'lerin başında ligin altını üstüne getiren ikili. Beraber oynadıkları yıllarda Three-Peat + bir tane de final gördüler ama Kobe - Shaq'ı bu kadar özel yapan başarılarının yanında ikisi arasındaki sürtüşmeydi.

Şampiyonlukların geldiği 00' - 02' döneminde bile aralarında bitmeyen ego savaşlarını Phil Jackson'dan başka biri idare edebilir miydi bilemiyorum. Zaten o da bir süre sonra üstünü örtemedi bu olayın ve 2004'te gelen Pistons hezimetinden sonra Shaq karşı tarafa Wade'in yanına, Miami'ye geçti. Wade ile ilgili sorulan sorulara da "gördüğüm en iyi skorer, sg" cevabını vererek Kobe'ye çaktı selamı...

Daha sonra Shaq birçok takım gezdi (suns, cavs, celtics) ve Kobe - Shaq muhabbeti bir süre unutuldu. 2009 All-star maçındaysa ikili tekrar aynı tarafta buluştu. Kobe 27 sayı - 4 asist - 4 ribaunt - 4 top çalma, Shaq 17 sayı - 5 ribaunt - 3 asist'le oynadı. Aslında herkesin beklediği Mvp'nin Kobe seçilmesiydi ama büyük bir jestle ödül ikiliye verdi. Yıllarca süren tartışmalar, olaylar üzerine 09' All-star şık bir son oldu Kobe - Shaq için.

Hiç yorum yok: