4 Kasım 2012 Pazar

Uykusuz Her Gece #1



Nba sezonu salı gecesi açtı. İlk haftaların gazıyla aynı anda 3-4 maç izlemeyi Nba seven herkes yapmıştır. Ben de hazır 20'ye yakın maç izlemişken ilk hafta değerlendirmesi tadında bir şey yazayım dedim. Öyle takım değerlendirmesi gibi de değil, daha çok oyuncu bazında. Neyse başlıyorum, tutarsa ikincisini de çekeriz...

  • Lige şu ana kadar damga vuran olay tabii ki de Lakers'in bu sezon hâlâ galibiyet alamaması. Sezona da 0-3 ile başladık ve Nash'in de minimum 1 haftalık sakatlığı var... Neyse, sıradaki rakip Detroit en azından.
  • Lakers daha göz önünde olduğundan dikkat çekmiyor ama Boston da sezona felaket girdi. Washington son 2 dakikada saçmalamasa onlar da 0-3'tü. 
  • Sezonun ilk buzzerbeater'i Tony Parker'dan geldi
  • Iguodala'nın Denver formasıyla ilk maçı Philadelphia'daydı. Taraftar Igy döndüğü için çok da mutlu görünüyordu.
  • Roy, Wolves formasıyla Nba'e geri döndü. Eskisi gibi olması imkansız olsa da oyun aklıyla hâlâ çok büyük oyuncu. Başka sakatlık geçirmez inşallah.
  •  Ray Allen'in ayrılışından sonra Garnett "telefon numarasını sildim." demişti. Miami - Boston maçında da yanına gelen Allen'e tepkisi müthiş. 

Haftanın ilk 5'i

PG

Her ne kadar Toronto ilk 2 maçında galibiyet alamasa da Lowry yeni takımıyla çıktığı ilk maçlarda gösterdiği performansla (24 - 7 - 8) burayı hak etti. Sene boyunca Derozan ile birlikte takımı taşıyacaklar gibi...

SG

Sakal Houston'a geçtikten sonra herkesin gözü oraya çevrilmişti. Tamamlayıcı parçadan esas adama geçişi nasıl yapacağı hakkında soru işaretleri vardı ama Harden Detroit maçında 37 - 12 - 4 gibi saçma sapan bir şey yaparak Presti'ye çaktı selamı. Ardından Atlanta'ya 45 sayı atarak sezonun en yüksek sayısına ulaştı şu ana kadar. Kaybettikleri Portland maçında yüzdesi ve istatistikleri düşse de (düşmüş hali 24 - 5 - 6) tartışmasız haftanın oyuncusu Harden.

SF

1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Thunder da 23 sayı ortalama ile oynayan Durant burayı hak etmiyor aslında ama Durant 2 maçta toplam 31 ribaund çekti ve Nba'de 1 numara şu anda. 

PF

36 yaşındaki Duncan'ın ilk 3 maç istatistikleri 21 sayı - 10 ribaund. Ofiste sıradan bir hafta...

C

Salı gecesi Washington'a karşı 9 sayı - 23 ribaund - 9 asist yaparak en acayip triple double kaçırışlarında birini yaptı. Genç ve keyifli Cavs kadrosunda işin amele kısımlarını çok iyi yapıyor şu ana kadar. Ömer ile birlikte Ribaund krallığının en büyük adayı.

Haftanın Çaylağı


Portland'ın çaylağı Lillard sezona öyle bir girdi ki aman aman. Açılış maçında Lakers karşısında 23 - 11 yaparak galibiyeti getirdi. Yetmedi Thunder karşısında 21 - 7, Houston'a 20 - 9 - 6 gibi acayip istatistiklere ulaştı. Bakmadım ama Irving, Rose, Roy vs. bu kadar net girmemişti sezona. Çaylak duvarında büyük darbe almazsa inanılmaz bir adam geliyor.

Haftanın Takımı

Adeta bir şirince şarabı...



Hiç yorum yok: