28 Kasım 2012 Çarşamba

Galatasaray-Kuban



-Genelde maç yazılarını yazmıyoruz ama podcast de gelmemişken taze taze yazayım, sonra Eren laf yapıyor.

-Eren koymadığı için henüz dinleyemiyorsunuz gerçi ama (Gencolar karıştı!) podcast'te maç hakkında konuşurken ilk olarak takımın geçen Kuban maçındaki yanlış savunma stratejisinden bahsetmiştim. Calathes'e yapılan topa baskı, Calathes'in savunmacısını her geçişinde 2-3 numara savunucularından gelen yardım. Hem Calathes'in potaya gitme ve asist özelliği hem de Baron ve Jasaitis'in şut etkinliği düşünüldüğünde pek de doğru bir plan olmadığı gözüküyordu, bir çok kişi maç öncesi olaylardan sonra dikkate almasa da.

-Bu maça ise doğru savunma stratejisiyle başladı Galatasaray. Calathes'in topunu çalmak yerine, karşısında kalmayı amaçlayan; yardımı 2 ve 3 numaralardan getirmek yerine uzunlardan getiren ve rakibin en iyi alçak post hücumcusu Maric'i N'dong ile savunan ve bu planların hepsinde başarılı olan bir Galatasaray vardı. Durum böyle olunca ne Calathes istediği organizasyonları yapabildi -attığı 19 sayı hiç önemli değil-, ne de ilk maçta oldukça yüzdeli sokan Jasaitis-Baron ikilisi istedikleri şutları bulabildiler. Maric'in karşısında da N'dong görevini yapınca Kuban hücumda tamamen pasifize edildi. (Kuban'ın en önemli iki şutörü Baron üçlük faulle takımının ilk sayılarını ürettikten sonra ikinci yarıya kadar skor üretemedi, Jasaitis ise ilk şutunu -isabet değil şut!- ancak 3. çeyrekte bulabildi.

-Hücum kısmında ise Galatasaray çok da tempolu bir basketbol oynamamasına rağmen yine ilk maçtan dersler çıkararak, özellikle yüksek postu ve üç sayı çizgisinin gerisini iyi kullanarak ilk maçta fazlaca içeri kapanan ve ana planlarını Hawkins'in ikili oyunlarını durdurma üzerine yapmış Kuban savunmasını açmayı başardı. Maçın başında N'dong, daha sonrasında ise Dudley ile gelen orta mesafeler, savunmanın içeri kapanmasını önlemek amacıyla son derece önemliydi.

-Galatasaray geçen hafta saha dışı etkenlerden etkilendiği maçı, ikili averajı dahi alacak noktaya getirdi ve Kuban gibi bu ligin en iyi takımlarından birini çok rahat yendi. Artık yavaş yavaş Top 16 hesaplarını yapmaya başlıyoruz. Şu anki tablolarda Galatasaray'ın Top 16'daki rakipleri Kazan-Crvena Zvedza(Kızılyıldız)-Ulm/Cholet olacak gibi. Onları da podcast'te konuşuruz.

-İsmet Badem'siz haftalar diliyorum.

Hiç yorum yok: