12 Kasım 2012 Pazartesi

Uykusuz Her Gece #2


Nba'de 2.hafta geride kaldı.İlk haftadan daha yoğun bir gündem vardı diyebiliriz. Özellikle yukarıdaki resimden de anlayacağınız gibi biz Lakers'lılar için yoğun bir haftaydı.. Geçen yazı paralelinde bunlara değinelim.
  • Lige 1-4 gibi felaket bir yüzdeyle giren Lakers'ta beklenen oldu ve koç Brown kovuldu. Bununla ilgili Eren'in şu yazısı var zaten. Onun dışında Lakers yönetimi tüm ilgisini Phil Jackson'a çevirmiş durumdaydı. Ancak taraflar bir türlü anlaşamadı ve Lakers bugün itibariyle Mike D'Antoni ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Buna ayrı bir yazıda değineceğiz mutlaka şimdilik kısa geçiyorum.
  • Sezonun ilk triple-double'ı da geride bıraktığımız hafta yapıldı. Detroit gibi bir takımda harcandığını düşündüğüm Greg Monroe Sacto deplasmanında 21 sayı 12 ribaunt 11 asist yaparak sezonun ilk triple double'ını yapmış oldu.
  • Warriors'ın serbest atış özürlü pivotu Andris Biedrins Lakers maçındaki şu savurmasıyla (atış demeye dilim varmadı ) çığır açtı bu konuda. Ancak taraftarlar ondan vazgeçmedi ve son Denver maçında o serbest atış çizgisindeyken müthiş bir destek verdiler.
  • Clippers forveti Lamar Odom eski günleri özlüyor gibi. Odom Clips'in medya gününde sağlam bir pot kırdı.
  • Hafta boyunca çok sayıda sakatlık da oldu. Hido elini kırdı ve 2 ay kaçıracak. Onun dışında Nash, Nelson, Lowry, Anthony Davis, Gerald Wallace, Shawn Marion, Gerald Henderson, Barea gibi oyuncular sakatlıkları yüzünden maç kaçırdılar ve kaçıracaklar.
  • Geçen haftanın yıldızı James Harden bu hafta düşüşe geçti. Harden felaket şut yüzdesiyle geçirdi haftayı ve normal insan seviyelerine indi.
  • Boston Celtics guardı Rajon Rondo son Bucks maçında yaptığı 10 asist ile 10+ asist serisini 30 maça çıkardı. Rondo'nun bu serisi bu alandaki en iyi 3.seri. Rekor ise 46 maçla Magic Johnson'da.
  • Houston Rockets koçu Kevin McHale ailevi sebeplerden dolayı bir süre takımın başında yer alamayacak. McHale'in ne zaman döneceği belirsiz.

      Haftanın ilk 5'i


      PG
                    

      Kyrie Irwing...Cavs'ın yeni umudu geçtiğimiz hafta şahane oynadı. 23 sayı 4.3 ribaunt 8.3 asist ile başta kendisini fantasy'de seçen ben olmak üzere bir çok kişiyi etkileyen bir performans sergiledi. Dış şut da eklemiş bu sene. Sezon ilerledikçe performansı daha da artacaktır.


      SG
                             

      Kobe Bryant...Mamba da haftayı müthiş geçirenlerden. Kobe 23.3 sayı 7 ribaunt 6 asist 2 top çalmayla çok yönlü bir oyun sergiledi . Mamba, istatistiklerinden çok şu attığı bakışla takıma bayağı bir yardımcı oldu. Tekrar güle güle Brown...

      SF
                               

      Carmelo Anthony....Sezonun şu ana kadar -bana göre- en iyi oyuncusu Melo bu haftayı da çok iyi geçirdi. Amar'e'nin yokluğunda 4 numara pozisyonunda müthiş oynayan Melo 26.3 sayı 6.3 ribaunt 1.7 blok ile takımının namağlup devam etmesini sağladı. Takdire layık bir performans..

      PF
                               

      Kenneth Faried...Denver'ın hırçın delikanlısı Faried de oyununu geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğim hafta müthiş mücadele verdi ve bu da istatistiklerine de yansıdı. Faried 16.8 sayı 12.8 ribaunt ve 1.8 blokla oynadı. Denver'ın da haftayı 4-0'la geçmesindeki en önemli faktörlerden.

      C
                                 

      Ömer Aşık...Pivot pozisyonu seçimi biraz zor oldu aslında. Cousins'i düşünüyordum ben ama hem onun bir pivota göre felaket şut yüzdesini gördüm hem de Ömer'in başarılı performansını es geçmek istemedim. Ömer bu sene Rockets'ta gerçekten çok başarılı performans sergiliyor. Ribaunt konusunda özellikle çok konsantre. Geride bıraktığımız haftada 11.3 sayı 11.3 ribaunt 1.3 top çalmayla oynayan Ömer son Detroit maçında 14 sayı atarak bu alanda kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı.


      Haftanın Çaylağı

                                

      Dion Waiters...Bu hafta çaylakların performansını pek beğenmedik. Anthony Davis zaten sakattı. Onun dışındaki isimler de vasat geçirdiler haftayı. Bu hafta öne çıkan isim Cavs'lı Dion Waiters oldu. Waiters haftayı 21 sayı 2.7 asistle geçirdi. Özellikle Clippers karşısındaki 28 sayılık performansı dikkat çekiciydi.

      Haftanın Takımı

                           

      Denver Nuggets... 4-0'la geçtiler haftayı. Daha derli toplu daha oturmuş gözüküyorlar. Ayrıca ligde namağlup devam eden Knicks'e de bir alkış.

      1 yorum:

      Adsız dedi ki...
      Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.