1 Aralık 2012 Cumartesi

Lakers Gündemi #2


Vizeler filan derken biraz uzak kaldık sizlerden. Arayı kapatmaya başlıyoruz. Bu yazıda biz yokken Lakers'ta neler olup bitmiş onlardan bahsedeceğim kısaca sizlere.

Lakers an itibariyle 8-8'lik bir dereceye sahip. Bu 8 galibiyetin 7'si iç sahada geldi. Deplasmanda sadece Dallas galibiyeti var. D'Antoni de dizindeki sakatlıktan sonra tam hazır olmasa da Lakers koçluğuna başladı. Onun gelişiyle Lakers'ın hücumunda bir gelişme olduğu aşikar. Üstelik henüz D'Antoni'nin has adamı Steve Nash sahada yok. Yeri gelmişken Nash'e de değinelim. Sezonun 2.maçında sakatlanan Nash'in sakatlığı hala devam ediyor. Son gelen haberler gelecek hafta içinde oynamaya hazır olacağı yönünde ancak son 2 haftadır aynı haberler var. 1'er hafta olarak uzattılar dönüşü. Riske de etmek istemiyorlar doğal olarak. Nash de bu arada kenarda danslarıyla destek veriyor takıma. Sakatlıkta olan bir diğer oyuncu da Steve Blake. Onun da çekilen MR'ı sonucunda 2 hafta daha uzak kalacağı açıklandı.

Oyuncu performanslarına kısaca değinecek olursak Kobe Bryant inanılmaz faydalı oynuyor. Her yönde etki ediyor oyuna. Nash'in de olmadığı dönemde tamamen komutayı ele aldı. Gayet iyi bir yüzdeyle ligin sayı kralı konumunda. Ancak bazen yine çok top kullanıyor. Koçum Benim'de de değindik buna zaten yeterince. Howard ise ortayı kapatma konusunda Lakers'ın tüm ihtiyacını gidermiş gibi gözüküyor. 2.8 blok ortalamasının yanında oralarda müthiş bir hakimiyet ve caydırıcılık kurdu. Üstelik henüz fiziksel olarak hazır değil Howard. Belindeki sıkıntılar net olarak geçmedi. Kendisi de %80 sağlıklı olduğunu söylüyor. Zaman ilerledikçe ve ağrıları dindikçe onun daha da fazla katkı vermesi kuvvetle muhtemel. Pau ise gel gitli performansına devam ediyor. Biraz daha orta mesafeye dayalı bir oyun oynuyor bu sene. Potadan iyice uzaklaşmış olması ve kafasını bir türlü basketbola verememesi iyiden iyiye can sıkmaya başladı. Mental olarak toparlanması lazım ama söz konusu isim Pau olunca pek ümitli değilim. Dizlerinde de sakatlıklar mevcut. Fiziksel olarak da %100 değil şu an.


4 numaraya geçen Jamison da kendini bulmuş gibi. Onu 3 numarada izlemek bizim de canımızı baya sıkıyordu. Dallas ve Denver maçlarında müthiş performanslar sergiledi. İlerisi için onun katkısı çok kritik. Steve'lerin sakatlığında süre alan Morris ise henüz çok ham. Oyununu biraz geliştirebilirse rotasyonda rahatlıkla Blake'in önüne geçebilir. MWP'nin ise maşallahı var gerçekten. Fiziksel olarak da çok iyi gözüküyor ve bu da performansına yansımış durumda. D'Antoni'nin gelişiyle Meeks'in de performansı artmış gibi duruyor. Son Denver maçında o da müthiş oynadı. Henüz bench istenen istikrarı sağlamış durumda değil ama Nash'in de dönüşüyle büyük 4'lüden 2'si benche eşlik edecektir. Bu yüzden o zaman onların da sürekli olarak belirli seviyede katkı vereceğini düşünüyorum.

Biraz da dedikodulara değinelim. Öncelikle takas muhabbetleri var ve bunlar yine Gasol üstünden dönüyor. Atlanta'yla Gasol-Smith eksenli takas dedikoduları çıktı. Bana göre Smith Atlanta'ya rest çekmediği sürece bu takasın gerçekleşme ihtimali çok düşük gözüküyor. Bir başka dedikodu ise Gasol-Amar'e takasını içeriyor. Her ne kadar Nash ve D'Antoni Amar'e'yi iyi tanıyor olsa da hem kronikleşmiş sakatlığı hem de son senelerdeki formsuzluğunu göz önüne alarak bu takasın bize yaramayacağını düşünüyorum. Bir başka dedikodu ise bu 3 ismi birden içeriyor. Ona göre Gasol Atlanta'ya, Smith Knicks'e, Amar'e de Lakers'a geliyor. Ancak dediğim gibi Lakers'ın Gasol'ü verip Amar'e'yi alacağını pek sanmıyorum. Tabii ki bu dedikoduların çıkması bile Gasol'ün kafasını karıştırmışa benziyor.


Bu aralar Lakers'ın benche takviye yapacağı haberleri de çıkmaya başladı. Lakers benchinin iddia edildiği kadar kötü olmadığını düşünüyorum ben ama nedense bench bitikmiş gibi yorumlar var. D'Antoni'nin tarzını da düşünecek olursak belki bir şutör gelmesi düşünülebilir. Gündeme gelen ilk isim ise Raja Bell. Bell'in de Lakers'a gelmek istediği açıklamaları var. Bell şu an için Utah kadrosunda bu yüzden ufak bir takasla gelebilir şimdilik. Onu alabilecek parçalarımız var ondan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum o konu. Bell bize neler katabilir orası soru işareti. Yaşı baya ilerlemiş bir oyuncu ve ben onun Meeks'ten daha fazla bir katkı vereceğini düşünmüyorum. İsmi geçen bir diğer oyuncuysa serbest statüsündeki Mickael Pietrus'tu ancak o da dün Raptors'la anlaştı. Zaten gelse de ben pek bir katkı vereceğini sanmıyordum.

Son olarak kadrodaki son rötuşlardan bahsedelim. Bu senenin çaylakları Robert Sacre ve Darius Johnson-Odom D-League'e gönderildi. İkisi de zaten maçlar kopmadıkça süre alamıyordu. Orada oynayarak kendilerini geliştirecek olmaları güzel. Sacre'nin danslarına alışmıştık. Süre alamıyordu belki ama kenarda baya bir efor sarf ediyordu kendisi. Şunun gibi hareketlerini özleyeceğim.

Lakers şu an için istikrarı sağlayamamış gibi. Indiana maçında atılan 77 sayının arkasından Denver'a atılan 122 sayı bunun en büyük göstergelerinden. Ancak Nash geldikten sonra takımın toparlayacağını düşünüyorum. Daha ilerisi içinse pek yorum yapmayacağım. Bekleyip göreceğiz..

Hiç yorum yok: